Laser

MEDICINSKLASER-228x300

Laser är en helt smärtfri behandlingsmetod som påskyndar din läkningsprocess dessutom utan några biverkningar.

Det som är fiffigt med laser är att det infraröda ljuset går in på cellnivå och påverkar dina mitokondrier – den delen i cellen som producerar energi. Detta gör att cellen kan göra det den är programmerad för. Är det en muskelcell så blir muskeln starkare, är det en immunförsvarscell så accelererar den läkningsprocessen vid en inflammation osv.

Indikationer som passar för laser

  • Akut ryggskott/nackspärr
  • Idrottsskador med inflammationer både akut eller kroniska
  • Muskelsmärtor
  • Tennisarmbåge
  • Artos

Jag har jobbat och undervisat i laserterpi sedan 2009 då jag själv med lite otur fick ett diskbrock i halsryggen och blev helt smärtfri tack vare lasern. Så man kan lugnt säga att jag verkligen är en lasernörd efter det.

Det som kan vara lite svårt med laser är att det går åt många behandlingar. Antingen kan du boka en kvart för att bara komma och få laser eller hyra/köpa en egen hemmalaser. Boka en tid här! Är det första gången du ska komma till mig; boka ett nybesök.

Hemmalasern vid namn Treatlite kan du hyra en vecka och behandla FullSizeRenderdig själv med eller om du blir lika såld på laser som jag kan du även köpa en. Kontakta mig så kan vi tala vidare vad som kan passa dig – här!

Är du intresserad mer om laser kan du läsa på Svenska Laseragenturens hemsida.

Och här finns ett par studier för den som vill veta ännu mer:

FullSizeRender 2
Laser på min envisa fot som snart ska springa maraton